Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak poznat dobré víno

Jak poznat dobré víno
sdílet:
Na vinném semináři se dozvíte všechno, co jste chtěli vědět o víně, ale báli jste se v restauraci zeptat.

Vinný seminář, který vznikl ve spolupráci se Scuk.cz, je rozdělen do tří tematických bloků. V úvodu vás lektor Matouš Petráň ve stručnosti zasvětí do historie vína a vysvětlí vám, jaká je úloha sommeliéra. Dozvíte se také, jakým způsobem se víno hodnotí a jak funguje trh s vínem. Pro laiky bude zajímavé nahlédnutí do problematiky vinných falzifikátů.

V druhé části se kurz zaměří na víno v restauraci. Díky němu se stanete informovaným hostem, který ví, jaké víno si vybrat, co od sommeliéra i obsluhy očekávat, co vše zahrnuje vinná etiketa při servisu a konzumaci vína a také kdy a za jakých podmínek máte jako host právo reklamovat víno.

Třetí, závěrečný blok se věnuje praxi. Díky modelovým situacím se naučíte poznat dobré víno od špatného, odhalit jeho základní vady a vyzkoušíte si servis vína a zažijete sommeliérskou ceremonii. Kurz stojí 2450 Kč a trvá přibližně šest hodin.

Co: Vinný seminář
Kdy: 25. února 2012 od 11.30
Kde: Hotel Jalta, Václavské náměstí 45, Praha 1
Za kolik: 2450 kč
Info: www.gastroseminar.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč