Bez přemýšlení si vhoďte pár kuliček do pusy. Chuť nabitá sluncem vás ohromí! Stejně tak šťáva, sirup, omáčka i buchta. Černý rybíz se k jídlu hodí víc, než si myslíte.
Navštivte spolu s námi blogerku v kuchyni. Věra Strnadová vám prozradí, proč si zamilovala černý rybíz a proč by neměl uniknout ani vaší pozornosti. Čerstvý černý rybíz je plný vitaminů, poslouží proto jako prevence nachlazení. Díky bohatému obsahu pektinu ho využijete při přípravě marmelád a rosolů. A naprosto nepřekonatelnou stálicí mezi českými moučníky je drobenkový koláč bohatě sypaný černým (a červeným) rybízem. Blogerka Věra vám prozradí recept na svůj oblíbený pečený camembert se sladkokyselou zálivkou z černého rybízu.
Pusťte se do vaření s černým rybízem v červnovém vydání časopisu Apetit.