Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit Cena čtenářů startuje!

Apetit Cena čtenářů startuje!
sdílet:
A je to tady! Naši odborníci pro vás připravili na 170 výrobků, ze kterých právě vy vyberete ty nejlepší!

Byla to neuvěřitelná podívaná: náš obrovský redakční stůl, u kterého se scházíme k poradám, nebyl pod nánosy potravin vidět. Byl po čtyři dny zavalen od kraje ke kraji mističkami s müsli, sušenkami a čokoládou, kalíšky vod, čajů, káv a olejů. Obdivovali jsme naše odborníky, kteří statečně ochutnávali, porovnávali a zapisovali své hodnocení. 
Pro laiky vypadá testování třeba zmrzlin nebo chipsů jako náramná zábava, ale věřte mi – po takovém ochutnávání máte sto chutí praštit sebou na gauč a kopnout do sebe panáka nebo pár tablet na žaludek či žlučník. A říkáte si, že už nikdy, nikdy, nikdy nebudete jíst. Přesto do toho jdete druhý den zas.

Takový plán pak vypadá takto: sladké cereálie, káva, margaríny, salámy, šunky, ovocné čaje a marmelády. S Darinkou, která má jinak testy na starosti, jsem pár takových ochutnávek podstoupila. Po marmeládách nebo bílých čokoládách jsme se všichni ocitli zmáčení studeným potem v hyperglykemii, po džusech volal o pomoc žaludek a po testu hořčic se nám kompletně všem houpal žaludek z párků, které jsme do hořčice namáčeli. 


Pana lahůdkáře Sváčeka by neobelstil ani James Bond, podle chuti a vzhledu perfektně poznal ohromnou spoustu výrobků. Skvělá novinářka Hana Večerková spolu s Janem Rosmusem zas trousila jakoby mimochodem neuvěřitelné znalosti o kategoriích šunky, povinných údajích na obale a podobně. A Roman Vaněk zas kořenil situaci vášnivými poznámkami a historkami z celého světa. 


Kamera točila, my zbožně poslouchali, jen produkční Veronika kmitala. Musela totiž oblepit na jeden a půl tisíce kelímků, mističek a kalíšků, hlídat přesypávání z koupeného balení do těch správně očíslovaných nádobek. Musela jak ostříž hlídat (hlavně pana Vaňka), aby se odborníci nedozvěděli výrobce, a nenechali se tak ovlivnit značkou. Honila všechny redaktorky, jestlipak už mají sepsané seznamy ingrediencí ke každé z 425 položek testu. Nakupováním jsme strávili 25 hodin čistého času, pomáhal každý, kdo měl ruce, nohy a nehořely mu zrovna termíny.

O likvidaci pozůstatku testů se zas přeochotně postarali kolegové z ostatních časopisů a oddělení našeho vydavatelství, budiž jim trávení lehké.

A teď je to, moji milí, jen na vás! Hlasujte na stránkách awards.apetitonline.cz o svých favoritech, dělejte si sami slepé degustace, a když se vám poštěstí, můžete vyhrát poukázky na nákup pomocníků do kuchyně od Tescomy.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč