Bezlepkové sušenky jsou jednoduché na přípravu, rychlé je i jejich pečení. Krájet se dají na nejrůznější tvary, na svačinu pro děti i dospělé jsou tak přímo jako stvořené.
Suroviny
pistácie
1
hrnek
vyloupané, nesolené + na ozdobení
ovesné vločky
1
hrnek
bezlepkové
sůl
½
ČL
javorový sirup
¼
hrnku
+ na pokapání
olivový olej
2
PL
kokos plátky
⅓
hrnku
Postup
1
Troubu předehřejte na 170 °C a čtvercovou koláčovou formu (cca 24 x 24 cm) vyložte pečicím papírem.
2
Pistácie, vločky a sůl rozmixujte v mixéru. Přidejte javorový sirup, olivový olej a ještě promixujte. Směs přesuňte do formy a upěchujte. Posypte kokosem a dalšími pistáciemi.
3
Dejte do trouby. Pečte 10–12 minut, aby kokos zezlátl. Opatrně vyjměte upečenou sušenku a nařežte ji na čtverečky, zakápněte javorovým sirupem podle chuti.