Belgie na talíři
Zjistit, čím je belgická kuchyně proslulá, můžete v restauraci Noem Arch ve dnech 5.–7. října. Připraveny pro vás budou například takové lahůdky jako bruselská zapékaná čekanka se sušenou šunkou, silná kuřecí polévka waterzooi, slávky upravené podle vašeho přání či platýs pečený na bylinkách a česneku. To vše můžete zapíjet belgickými pivními speciály.
Belgické hranolky
Pokud vás spíše než dary moře potěší pořádný kus masa, určitě vás v menu restaurace Noem Arch zaujme filetovaný bavette steak s omáčkou ‚bordelaise‘ z červeného vína a konfitované šalotky, podávaný s domácími hranolkami a majonézou. Právě hranolky najdete v Belgii doslova na každém kroku a talíři. Patří k belgickým národním jídlům a jako přílohu vám je nabídnou téměř ke všemu.
Čokoládové pralinky
Zkrátka v Noem Arch nepřijdou ani milovníci sladkostí. Ti ochutnají originální pralinky, jimiž jsou belgičtí cukráři proslulí po celém světě. Pro hosty restaurace je bude připravovat cukrář, který tři roky čokoládové dobroty vyráběl přímo v Belgii.
Více se dozvíte na www.noemarch.cz.