Jde sice jen o kus ocasu, ale uvaříte z něj ten nejlepší vývar, jaký si dovedete představit. A nabídnout toho umí ještě mnohem víc!
Hovězí nebo také volská oháňka začíná na konci hřbetu za květovou špičkou. Díky svým unikátním vlastnostem si našla stálé místo v kuchyních opravdových znalců – od šéfkuchařů luxusních restaurací až po babičky ze Šumavy. Díky krátkým svalovým vláknům a spoustě kolagenu se maso jen rozplývá. Oháňku si proto nejlépe vychutnáte jen tak – vařenou, podávanou s oblíbenou hořčicí, křenem a s chlebem. Skvělá je také jako základ dokonalého hovězího vývaru, obrané vařené maso se hodí do nádivky nebo ji můžete připravit na červeném víně.
Rady, jak oháňku koupit a co z ní uvařit, najdete v lednovém Apetitu.