Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Redakce doporučuje: kváskový chléb z parní pece

Redakce doporučuje: kváskový chléb z parní pece
sdílet:
Objevili jsme skvělý chléb. Z kvásku a pečený v původní parní peci!

Chléb, který chutná ‚jako dřív‘, peče pekař Zdeněk Vondřich ze Mšena. Těsto na chléb připravuje tradičním způsobem z pomalu kvašeného žitného kvasu. Pecny peče ve staré parní peci. Péči a úctu k tradici na chlebu poznáte po prvním ochutnání. Je hutný, ale zároveň nadýchaný. Jemně nakysle voní kváskem, že máte chuť sníst ho prostě jen tak. Dokonalý je také s máslem a medem nebo s domácím vyškvařeným sádlem a se solí. Prostě tradiční kousek pečiva. Podle pekaře vydrží až deset dní. To jsme ale neměli možnost vyzkoušet – chleba u nás nikdy tak dlouho bez povšimnutí nezůstane.

Zdeněk Vondřich ze Mšena své pečivo z parní pekárny prodává v Pražské tržnici v hale 22 třikrát týdně, vždy v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Obrovské tříkilové pecny chleba prodává pekař i po čtvrtkách (1/4 chleba stojí 30 Kč). K dostání jsou podle aktuální nabídky také chléb žitný, se škvarky, koláčky, kynuté buchty s mákem… My ochutnali buchty s tvarohem (za 10 Kč). Byly skvělé s vláčným, nadýchaným těstem a nepřeslazenou náplní!
 

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč