Tento díl jehněčího masa vás překvapí příznivou cenou a výbornou chutí. Zkuste ho jednoduše upéct v troubě nebo si ho dejte jako pilaf.
Jehněčí krk se nachází na hřbetu mezi předníma nohama a hlavou jehněte. Je pravidelně mramorovaný tukem, což zajišťuje jeho výjimečnou šťavnatost. Spolu se žebírky patří krk mezi nejlevnější díly jehněčího masa. Za kilogram zaplatíte 115 až 150 Kč (podle toho, jestli kupujete krk v celku, nebo vykostěný). Za maso v biokvalitě si trochu připlatíte. Krk je protkaný tukovými vrstvičkami, a proto se perfektně rozpeče a nevysuší se, ani když ho nakrájíte na kostky. Je ideální na pečení i do ragú. Pro už zmíněný vyvážený poměr tuku a masa se skvěle hodí na mletí. Z mletého jehněčího pak můžete dělat kebab, různé karbanátky nebo třeba výbornou musaku.
Vše o jehněčím krku a recepty na dvě snadná jídla z něj najdete v červnovém Apetitu.