Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: Vepřový ocásek

Seriál o mase: Vepřový ocásek
sdílet:
Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. „Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k pečení,“ říká šéfkuchař Václav Frič.

Vepřový ocásek – to není jen zakroucená část, co kreslí děti prasátku na zadeček. V řeznickém smyslu slova je to ještě konec páteře s odřezky masa. Záleží na řezníkovi, kolik masa na ní při porcování pašíka nechá – jelikož ocásek navazuje na kýtu, dá se z něj někdy připravit i velmi pěkný řízek.

Vepřový ocásek by měl být v dobrých řeznictvích běžně k dostání; obzvlášť v těch mimo velká města, kde je ještě zvykem zbytečně neplýtvat. Můžete ho upéct pěkně po česku se spoustou česneku, soli a kmínu nebo se inspirovat asijskou kuchyní. Ocásek je také oblíbený na zabijačkách, podává se jako ovar s křenem, čerstvým chlebem a pivem. Lahodný je také uzený.

V říjnovém Apetitu najdete recept na pomalu pečený ocásek na černém pivu a vepřový ocásek pečený na česneku se strapačkami.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč