Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tajemství výroby slámového vína

víno
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Postup přípravy vína s výrazně sladkou chutí se po staletí nemění.

Slámové víno se vyrábí z velmi vyzrálých hroznů, které se sklízejí na přelomu října a listopadu. Potom se suší na slámě či rohožích nebo rozvěšené na trámech. Místnost musí být suchá, chladná a dobře větraná. Takto se hrozny ponechají více než čtvrt roku, až sušením ztratí velké množství vody a zkoncentruje se v nich sladká šťáva. Usušené bobule by vám nejspíš připomněly velké rozinky. V této fázi výroby se vylisují a mošt se nechá zkvasit speciálními kvasinkami. Na konci celého zdlouhavého procesu je velmi sladké víno syté zlaté barvy s medovou chutí a vůní.

Slámové víno je kvůli náročnému způsobu výroby poměrně drahé, investice do něj se však vyplatí. Dokonale se hodí ke sladkým dezertům, plísňovým sýrům a zvěřině a jako digestiv po jídle podporuje trávení. Přesvědčte se o tom sami. Ve vánoční soutěži na Apetitonline.cz dnes můžete vyhrát jednu z pěti lahví slámového vína od společnosti Vinium.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč