Letos poprvé bylo v rámci udílení cen Czech Hotel Awards - Hotel roku 2018 vyhlášeno i ocenení pro nejlepší hotelovou restauraci. Vy máte nyní jedinečnou příležitost vyhrát voucher na 7chodové degustační menu pro dva právě ve vítězné restauraci Art & Design MIURA hotelu.
Do zcela nové kategorie Hotel roku Restaurace 2018 se probojovaly hotely, jejichž restaurace jsou natolik vyhlášené, že jsou často samotným cílem hostů. Jde o takové restaurace, kam hosté jedou především kvůli nezapomenatelnému gastronomickému zážitku. Vítězstvím v této kategorii se může pyšnit Art & Design MIURA hotel.
Art & Design MIURA hotel
Na zelené louce uprostřed malebných hor vyrostl komplex, jehož unikátní design jako by ani nepocházel z našeho světa. Architektura celé budovy je drsná jako okolní hory, ale zároveň útulná tam, kde má být. Celý objekt je rozdělen na 3 části, z nichž jedna volně levituje nad terénem. Hotelové pokoje jsou umístěny v krajních křídlech hotelu a jsou všechny orientovány na jih ke golfovému hřišti.
Některé pokoje nabízejí lodžie a ze všech pokojů se vám naskytne neuvěřitelný výhled na okolní hory. Apartmány mají navíc prosklené stěny s výhledem na Lysou horu a Ondřejník.V centru budovy je umístěna recepce s lobby barem a jižní terasou, noční bar a restaurace s terasou. V hotelu jsou 2 konferenční místnosti a především – MIURA SPA. Celý hotel je doslova prošpikován uměním, tak jako žádný jiný hotel na světě.
Bydleli jste někdy v galerii?
Přijeďte do MIURA hotelu a relaxujte s rodinou Krychloidů od Davida Černého. Hned v recepci Vás uvítá Jean-Michel Basquiat. Poobědváte s Damienem Hirstem, potopíte se do modři Anishe Kapoora. Na pokoj Vás doprovodí Gerhard Richter, Miquel Barceló, Jiří George Dokoupil, Alighiero Boetti, pohladí Vás Jason Martin, na chodbách potkáte samotného Daniela Arshama. Relaxujte v Miura SPA s Tony Craggem a Henry Moorem. Business Vám zpříjemní industriální Petr Pastrňák. Sklenkou šampaňského nakonec přivítáte noc s Andy Warholem.
Nezapomenutelný gastronomický zážitek v restauraci MIURA
Šéfkuchař Michal Göth patří již několik let mezi špičku české gastronomie. Dlouhou dobu ovládal brněnskou gastronomickou scénu, kde působil ve vyhlášené restauraci U Kastelána. Do MIURA hotelu přichází se záměrem ukázat regionální beskydskou kuchyni v moderním podání, kterou zakomponoval do 7chodového a 5chodového degustačního menu. Při sestavování menu si Michal zakládá na použití prvotřídních surovin od místních beskydských farmářů. Po konzultaci s ním lze připravit menu „na míru“, sestavené dle vašich požadavků. Kromě 7chodového a 5chodového degustačního menu nabízí restaurace i À la Carte menu, které je v případě, že na hotelu probíhá tématický gastro víkend, dostupné pouze ve zkrácené verzi.
Soutěž byla ukončena. Děkujeme za vaše odpovědi.
Výherce:
- Lenka Hrotíková