Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bojovali jste letos s pařížskými trubičkami podle Mirky van Gils? Chytili jsme šotka pod krkem

Pařížské rohlíčky
ZDROJ: Se svolením Mirky van Gils Slavíkové
sdílet:

Letošní prosincové vydání Apetitu pro některé čtenáře přineslo nemilé překvapení. Recept na pařížské trubičky z kuchařky Mirky van Gils nefungoval. A my se za ni se vší pokorou omlouváme. Jak se taková věc může stát? 

Mirka van Gils Slavíková, česká cukrářka, která se po emigraci proslavila ve světě, je v posledních letech v Česku nepřehlédnutelná. Svou nakažlivě dobrou náladou a elánem prozářila i oba Zimní Apetit pikniky. Celý den si povídala s návštěvníky a fanoušky, rozdávala úsměvy a podepisovala svou novou knihu. Právě z její nové kuchařky Štědré a Voňavé jsme pro vás do prosincového Apetitu převzali 5 receptů na cukroví. 

V jednom z receptů (v tom na pařížské trubičky) si ovšem zařádil zákeřný ale výjimečně efektivní šotek. Chyba, která vznikla a kterou nikdo v procesu neodhalil, se bohužel propsala nejen do knihy ale i do prosincového vydání.

Proto Mirka sepsala opravenou verzi receptu a dokonce pro vás natočila i názorné video, kde je správný postup krásně vidět a vy ho tak můžete krok za krokem zopakovat.

  • Vytáhněte proto raději své výtisky kuchařek Štědré a Voňavé spolu s prosincovým Apetitem a napište si k němu poznámku: těsto neválet a nevykrajovat, ale stříkat sáčkem! 

Byla by totiž škoda tohle skvělé cukroví nemít v repertoáru. Pokud se chystáte pustit do vánočního pečení, určitě se vám bude hodit Mirčina rada, se kterou souhlasíme (už jsme si to také ověřili).

Když pečete, neodcházejte od práce žehlit, prát, vytírat a nelítejte od jednoho k druhému. Udělejte si na pečení čas a užijte si to. Vždyť cukroví je vzácnost, která se dělá jednou do roka,“ říká.

Skryt pre seznam

Pařížské trubičky Mirky van Gils Slavíkové

Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 110 g
vanilka 1 g
mletá
jemně nastrouhaná
pistácie 2 hrsti
pokrájené najemno, na posypání
Na krém

Postup

1

Vyšlehejte vejce s cukrem doběla, přidejte vanilku a nastrouhanou kůru, a nakonec vmíchejte mouku. Těsto naplňte do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte kolečka
o průměru 5 cm a posypte je pistáciemi.
 

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč