Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijská polévka

Asijská polévka

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 273 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 22 g
Tuky 15 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku stačí v práci zalít vodou a luxusní oběd je na světě!

Suroviny

2 porce
čínské vaječné nudle
1 ks
kuřecí prsní řízek
sójová omáčka 3 PL
tmavá
rostlinný olej 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
1 PL
pasta miso
1 hrst
čerstvé houby šitake
mrkev 1 ks
velká, na nudličky
koriandr čerstvý 1 hrst
jarní cibulka 2 ks

Postup

1

Máte-li instantní nudle, není třeba je vařit, uvaří se až zalitím horkou vodou. Pokud máte jiné, uvařte je podle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a promíchejte se lžící sójové omáčky. V pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova. Vyjměte a nechte na papírových utěrkách okapat.

2

Začněte s vrstvením do 2 sklenic o objemu cca 300ml. Naspod patří vlhké přísady. Zázvor, miso a 2 lžíce sójové omáčky. Na ně rozložte houby, mrkev a kuřecí maso. Pak přidejte špenát a nudle. Navrch patří jarní cibulka a koriandr.

3

V práci sklenici otevřete a zalijte vroucí vodou z konvice. Nechte 5 minut stát, trochu promíchejte a jezte.

POLÉVKOVÉ TIPYOCHUCOVACÍ PASTY Základem je pasta miso, ale chuť polévce dodají i masové koncentráty - buď fond (toppotraviny.cz), nebo demi glace (např. Naše maso). Skvělá je ostrá thajská kari pasta, tahini zlepší chuť vegetariánských polévek a chilli omáčka dodá pálivost.NUDLE Jsou-li instantní, dejte je rovnou do sklenice. Pokud je předem vaříte, slijte je chvilku před dovařením - ještě dojdou.MASO Použijte, co máte po ruce: grilované kuře, zbylé maso z víkendového pečení, šunku, uzené maso, kvalitní klobásu...LUŠTĚNINY Konzervované fazole, cizrna i čočka.HOUBY Šiitake i mladé žampiony nakrájené na tenké plátky lze přidat syrové.ZELENINA Mražený hrášek a kukuřice, čerstvý baby špenát a jarní cibulka, mrkev, ředkev či mladé zelí.BYLINKY Hodí se spíš ‚měkké‘ bylinky. S ohledem na asijské ladění většiny polévek je to koriandr, ale můžete dát i pažitku, petrželku, bazalku nebo nať jarní cibulky.DALŠÍ PŘÍSADY Nakládaný i strouhaný zázvor, kimči, drcený česnek. Citronová (limetová) šťáva s třtinovým cukrem či sladkou chilli omáčkou dodá výrazný sweet & sour tón. Pro středomořský efekt přidejte strouhaný parmazán, rozdrobený balkánský sýr či fetu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč