OBCHOD

Asijská polévka

Polévku stačí v práci zalít vodou a luxusní oběd je na světě!

Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání 0:05
Polévka

Ingredience

    • 2 porce čínských vaječných nudlí
    • 1 kuřecí prsní řízek
    • 3 lžíce tmavé sójové omáčky
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 lžička strouhaného zázvoru
    • 1 lžíce pasty miso
    • hrst čerstvých hub šiitake
    • 1 velká mrkev, nakrájená na nudličky
    • 2 hrsti baby špenátu
    • hrst koriandru
    • 2 jarní cibulky 

Příprava jídla

1 Máte-li instantní nudle, není třeba je vařit, uvaří se až zalitím horkou vodou. Pokud máte jiné, uvařte je podle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a promíchejte se lžící sójové omáčky. V pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova. Vyjměte a nechte na papírových utěrkách okapat.

2 Začněte s vrstvením do 2 sklenic o objemu cca 300ml. Naspod patří vlhké přísady. Zázvor, miso a 2 lžíce sójové omáčky. Na ně rozložte houby, mrkev a kuřecí maso. Pak přidejte špenát a nudle. Navrch patří jarní cibulka a koriandr.

3 V práci sklenici otevřete a zalijte vroucí vodou z konvice. Nechte 5 minut stát, trochu promíchejte a jezte. 

POLÉVKOVÉ TIPY

  • OCHUCOVACÍ PASTY Základem je pasta miso, ale chuť polévce dodají i masové koncentráty – buď fond (toppotraviny.cz), nebo demi glace (např. Naše maso). Skvělá je ostrá thajská kari pasta, tahini zlepší chuť vegetariánských polévek a chilli omáčka dodá pálivost.
  • NUDLE Jsou-li instantní, dejte je rovnou do sklenice. Pokud je předem vaříte, slijte je chvilku před dovařením – ještě dojdou.
  • MASO Použijte, co máte po ruce: grilované kuře, zbylé maso z víkendového pečení, šunku, uzené maso, kvalitní klobásu...
  • LUŠTĚNINY Konzervované fazole, cizrna i čočka.
  • HOUBY Šiitake i mladé žampiony nakrájené na tenké plátky lze přidat syrové.
  • ZELENINA Mražený hrášek a kukuřice, čerstvý baby špenát a jarní cibulka, mrkev, ředkev či mladé zelí.
  • BYLINKY Hodí se spíš ‚měkké‘ bylinky. S ohledem na asijské ladění většiny polévek je to koriandr, ale můžete dát i pažitku, petrželku, bazalku nebo nať jarní cibulky.
  • DALŠÍ PŘÍSADY Nakládaný i strouhaný zázvor, kimči, drcený česnek. Citronová (limetová) šťáva s třtinovým cukrem či sladkou chilli omáčkou dodá výrazný sweet & sour tón. Pro středomořský efekt přidejte strouhaný parmazán, rozdrobený balkánský sýr či fetu. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bazalkové těstoviny s rajčátky a olivami

Vrstvený salát

reklama

Přidat komentář