Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banánová žemlovka

Banány, karamel, voňavé koření a křupavé croissanty. Už jen při vyslovení téhle božské kombinace se sbíhají sliny... 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 2 banány
    • 6 vajec
    • 80g krupicového cukru
    • 250ml mléka
    • 250ml kokosového krému
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1 lžička skořice
    • špetka muškátového oříšku
    • 6 starších croissantů

    NA OMÁČKU

    • 50g másla + na vymazání formiček
    • 200g třtinového cukru
    • 300ml smetany ke šlehání (33%)
    • 2 banány, nakrájené na kolečka
    • 60ml tmavého rumu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C a máslem vymažte 6 větších zapékacích mističek (použít můžete i formičky na větší muffiny). V míse rozmačkejte banány, přidejte vejce, cukr, mléko, kokosový krém, vanilkový extrakt, skořici a muškátový oříšek a vše prošlehejte.

2 Croissanty nakrájejte na kostky nebo na plátky a přidejte do mísy k vaječné směsi. Nechte nasáknout a pak je rozdělte do připravených mističek či formiček. Dejte péct asi na 30 minut. Potom je vyjměte z trouby a nechte 15–20 minut stát.

3 Mezitím si připravte omáčku. V rendlíku nechte rozpustit máslo s cukrem a smeta- nou, přiveďte k varu a 8–10 minut zvolna vařte, aby omáčka zhoustla – hlídejte, aby nepřetekla. Přidejte banány a rum. Podávejte k žemlovce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brownies na lžičku

Brusinkový krambl

Jablečný páj se zázvorem a oříškovou pokličkou

Citronový pudink

Někdo to rád horké!

reklama

Přidat komentář