Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánové minichlebíčky s mléčným karamelem
Banánové minichlebíčky s mléčným karamelem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Banánové minichlebíčky s mléčným karamelem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10015 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 1802 g
Tuky 192 g
Vláknina 117 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I rychlý moučník jako je banánový chlebíček můžete snadno proměnit v rafinovaný dezert. Stačí ho připravit v netradiční formě jednoporcovek (pokud nemáte formičky na malé chlebíčky, použijte třeba muffiny) a přidat neodolatelný karamelový krém z mléčného karamelu a šlehačky.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná celozrnná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
banány 250 g
zralé, oloupané – cca 2–3 větší kusy
hnědý cukr 185 g
jemný
vejce 2 ks
vanilková pasta 1 ČL
nebo extrakt
olivový olej 125 ml
+ na vymazání
Na dokončení
dulce de leche (mléčný karamel – kupovaný k dostání např. na mlecnykaramel.cz, nebo domácí viz Související články)
sušené ovoce 24 ks
plátky šušených banánů

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160°C). Na těsto smíchejte v míse obě mouky, kypřicí prášek a sůl. V další misce rozmačkejte banány vidličkou, aby ve hmotě nezůstaly příliš velké kusy. Vešlehejte k banánům jogurt, cukr, vejce, vanilku a olivový olej. Vsypte suché přísady a jemně promíchejte, aby se směs tak akorát spojila. 

2

Vymažte olejem formu na 12 minichlebíčků nebo použijte formu na muffiny. Těsto rozdělte do jednotlivých obdélníčků či důlků. Podle rozměru formy je možné, že vám nějaké těsto zbude – v tom případě jej nalijte např. do muffinových pevných košíčků. Pečte 22–25 minut, upečené těsto by mělo při doteku lehce pružit. Nechte 15 minut chladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. (Zabalené vydrží až 3 dny v chladu, můžete je i zmrazit.)

3

Vyšlehejte společně smetanu a dulce de leche do měkkých špiček. Šlehačkou naplňte cukrářský sáček se špičkou ve tvaru hvězdičky a nastříkejte ozdobně na chlebíčky. Ozdobte sušenými plátky banánu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč