Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezé roláda

Plzeňská cukrárna Crystal, ve které jsme si na bezé roládě ujeli, vám připomene staré mléčné bary. Retro interiér však doplňují dokonalé dorty a zákusky z poctivých přísad. Recept je upravený na běžnou velikost plechu, kterou většina z nás doma používá. Chcete-li mít roládu zatočenější, rolujte ji směrem od kratší strany. 

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 roládu
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT10M
Pečení 0:10
Dort

Ingredience

    • 250 g bílků (cca z 8 vajec, ale doporučujeme bílky zvážit)
    • 200 g krupicového cukru
    • 80 g hladké mouky
    • 50 g mletých vlašských ořechů
    • moučkový cukr na poprášení
    • 500 ml smetany ke šlehání 

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 250°C. Bílky vyšlehejte za postupného přidávání krupicového cukru na pevný sníh, do něj zlehka zamíchejte prosátou mouku a ořechy.

2 Vzniklou promíchanou hmotu stejnoměrně rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a jemně poprašte moučkovým cukrem. Pečte v předehřáté troubě velmi krátce do světle růžova – trvá to asi 10 minut.

3 Po upečení a vychladnutí odstraňte papír a plát potřete dotuha ušlehanou smetanou. Z delší strany stočte do rolády. Nechte 2 hodiny v chladu rozležet a poté pocukrujete a krájejte na plátky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dort míša

Kremrole

Punčové řezy

Koňakové špičky

Větrník

Přidat komentář