Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koňakové špičky

Když koňakové špičky, tak ty z pražské kavárny Cafe-Cafe! Jejich cukrář na naši žádost upravil svou verzi náplně na poctivě alkoholovou. 

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
56 (hlasů)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na cca 10 špiček
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT8M
Pečení 0:08

Ingredience

    NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM

    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 50 g 100% rostlinného tuku, např. Omega
    • 40 g kakaa holandského typu
    • 50 g moučkového cukru

    NA PIŠKOTY

    • 1 vejce + 60 g krupicového cukru
    • 10 g (2 lžíce) vanilkového pudinkového prášku
    • 10 g hladké mouky

    NA NÁPLŇ

    • 50 ml (domácího) vaječného likéru
    • sušená smetana nebo mléko na zahuštění

    NA POLEVU

    • 200 g čokoládových penízků
    • 50 g 100% rostlinného tuku 

Příprava jídla

1 Krém připravte den předem: přiveďte k varu 300ml smetany s 50g tuku. Přisypte kakao a cukr (můžete přidat i vanilkový cukr) a nechte minutu provařit. Pořádně rozmíchejte. Nechte den odležet v chladu. Pak přidejte zbylých 100ml smetany a vyšlehejte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Na piškoty vyšlehejte zvlášť bílek do sněhu a zvlášť žloutek. Do žloutku přidejte 50ml vody a pudink. Smíchejte se sněhem a cukrem a přidejte mouku. Směs nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru 4cm. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca 8 minut dorůžova.

3 Po vychladnutí na piškoty nastříkejte pařížský krém sáčkem s tzv. dvojitou trubičkou na špičky 32/24mm (má zaslepený střed, prodává Fiala Praha). Střed naplňte vaječným likérem zahuštěným podle potřeby sušenou smetanou nebo mlékem. Vršek zastříkněte pařížským krémem a nechte 2 hodiny v mrazáku ztuhnout.

4 Špičky namáčejte v čokoládě rozpuštěné se 100% tukem a nechte ztuhnout. Uchovávejte v chladu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dort míša

Kremrole

Punčové řezy

Bezé roláda

Větrník

Přidat komentář