Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramboračka Dity P.

„Prozrazuju vám nejobyčejnější a největší tajemství naší rodiny. Naši bramboračku,“ svěřila nám tento recept Dita Pecháčková, gastronomická novinářka a bývalá šéfredaktorka časopisu Apetit.

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 hrsti sušených hub
    • 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 2 mrkve; 1 v celku, 1 nakrájená na kostky nebo kolečka
    • 1 celý celer, oloupaný a přepůlený
    • 1 celá cibule, oloupaná
    • 1 menší petržel, oloupaná a nakrájená nadrobno
    • 1 kostka bujonu (nemusí být)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g másla
    • 50 g mouky
    • sušená majoránka podle chuti
    • 2 stroužky česneku (nemusejí být)
    • 1 vejce
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Houby vložte do kastrůlku, zalijte asi půllitrem vody a nechte chvíli vařit. Do velkého hrnce nasypte brambory a všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte 1,5 litrem vody a dejte vařit. Přidejte předvařené sušené houby i s vodou, ve které se vařily, a bujon (pokud nedáte bujon, osolte). Nechte vařit asi 15 minut.

2 Mezitím udělejte jíšku – v kastrůlku rozehřejte máslo, přidejte mouku a míchejte dozlatova. Ještě horkou jíšku vlijte do vroucí polévky, osolte, opepřete a přidejte rozemnutou majoránku.

3 Nakonec vyndejte z polévky celer, cibuli i celou mrkev. Přidejte prolisovaný česnek. Vejce rozklepněte, lehce prošlehejte a vmíchejte do horké polévky. Posypte petrželkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbovka

Jablkový závin z jogurtového těsta

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář