Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové kari

Maso vám na talíři rozhodně chybět nebude!

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Omáčka Asijská

Ingredience

    • 1 cibule, oloupaná
    • 1/2 svazku čerstvého koriandru
    • 6 lžic domácí kari pasty rogan josh (nebo 2 lžíce kupované)
    • 4 lžíce arašídového nebo slunečnicového oleje + na dokončení
    • 1kg brambor (varný typ B), nakrájených na menší kostky
    • 1/2 konzervy krájených rajčat (200g)
    • mořská sůl
    • 4 stroužky česneku, na tenké plátky 
    • 1 čerstvá dlouhá červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky
    • 2 lžičky semen římského kmínu
    • 200 g mražených špenátových listů, povolených
    • salát little gem a hustý bílý jogurt k podávání 

Příprava jídla

1 Dejte do robotu cibuli, stonky koriandru (listy odložte na dokončení) a kari pastu a nasekejte nadrobno, ale ne na kaši. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte brambory zprudka 5-8 minut dozlatova. V malé pánvičce na 2 lžících oleje opékejte nasekanou směs 5 minut, až se rozvoní, a pak přidejte k bramborám spolu s rajčaty (i se šťávou). Osolte, přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké a tekutina se vyvaří.

2 Mezitím si připravte ochucený olej. V ma- lém rendlíku na 4 lžících oleje opékejte česnek, chilli a římský kmín asi minutu do- zlatova a pak stáhněte z ohně.

3 Do brambor přidejte špenát a vařte 5 minut, až se tekutina ze špenátu odpaří. Podávejte s lodičkami ze salátu, pokapané ochuceným olejem, doplněné jogurtem a lístky koriandru. Každý se obslouží sám.

 

DOMÁCÍ KARI PASTA ROGAN JOSH

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MENŠÍ SKLENIČKU (CCA 250ml) ■ VELMI SNADNÉ

V pánvi krátce opražte 1 lžičku mleté kurkumy, 2 lžičky celého římského kmínu, 2 lžičky semen koriandru, 1 lžičku kuliček černého pepře, 1 lžičku koření garam masala, 1 lžíci mleté sladké papriky a 1 lžičku mleté uzené papriky, až se rozvoní. Dejte do robotu a rozmělněte. Pak přidejte 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo, 5cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nahrubo, 1/2 lžičky mořské soli, 2 lžíce arašídového oleje2 lžíce rajčatového pyré (passaty), 75g nakládaných pečených paprik, 1 čerstvou červenou chilli papričku, nakrájenou nahrubo, 1 malý svazek čerstvého koriandru a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě vydrží v chladničce až 1 měsíc. Lze i zamrazit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososové kari ze Šrí Lanky

Hovězí kari rendang

Zelené kari s pečeným kuřetem

Kari s vepřovo-krevetovými masovými kuličkami

Podlehněte kouzlu asijského kari!

Přidat komentář