Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem
AD
Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4084 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 564 g
Tuky 143 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi se při vaření inspirujete zahraniční kuchyní? Na zimní období vřele doporučujeme skvělé bramborové lístečky s fenyklovým zelím a dipem, eso salcburské kuchyně.

Suroviny

moučné (typ C)
sůl
na brambory
na podsypání
změklé
slunečnicový olej ml
na smažení
slunečnicový olej 1 PL
bulva, nakrájená na tenké proužky
vývar zeleninový ml
kysané
kmín 1 ČL
drcený
jalovec 3
kuličky
pepř mletý
NA DIP
bylinky
dle chuti (pažitka, petržel, snítky z fenyklu), nasekané nadrobno
sůl

Postup

1

Vydrhnuté brambory uvíme v osolené vodě, slijeme a necháme chladnout. Na ze v hrnci rozehřejeme olej a opékáme na m proužky fenyklu. Zaprášíme paprikou, 1 minutu opékáme a pak zalijeme vývarem. Přidáme ze s nálevem (kdo rád ze málo kyselé, lev vynechá a ze propláchne), zbylé koření a dume za občasného míchání zhruba 30 minut.

2

Vychladlé zemáky oloupáme a protlačíme lisem na brambory nebo nastrouháme najemno.

3

Přidáme mouku, lžičku soli, máslo a vejce. Vypracujeme na hladké těsto a necháme 30 minut odpočívat.

4

Z těsta vyváme na podsypané pracovní ploše plát o tloušťce 5mm a nakme nožem, lkem nebo pomocí formičky ,lístky‘.

5

Rozehřejeme v hrnci olej a stky smíme 34 minuty, během smažení obrátíme. Vylovíme děrovanou lžící a odkládáme na tař s papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.

6

Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, solí a citronovou šťávou. Lístečky podáváme se zelím posypaným snítky fenyklu a dipem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč