Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Calimero
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 105 g
Tuky 139 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by neznal bombardino! Pokud chcete nejen zahřát, ale také povzbudit kofeinem, zkuste jej ve verzi calimero, tedy vylepšené šálkem silného espresa. Žloutkový základ můžete mít připravený předem a uložený v lednici, pak je servírování jen otázkou chvilky.

Suroviny

Na žloutkový základ
lze nahradit brandy (viz Něco navíc)
Na dokončení
75 ml
žloutkový základ
lze nahradit brandy
káva 1 porce
silné espresso
ušlehaná

Postup

1

Na žloutkový základ dejte do nerezové mísy žloutky a cukr a vyšlehejte je metlou do světlé pěny. V hrnci uveďte do mírného varu vodu a na hrnec posaďte těsně přiléhající nerezovou mísu. Šlehejte a opatrně postupně přilévejte zvolený alkohol. Pokaždé, když přidáte trochu alkoholu, směs zřídne, ale po chvilce šlehání opět začne houstnout. Jakmile spotřebujete všechen alkohol, sejměte z ohně a nechte chvíli odstát. Žloutkový základ po vychladnutí poměrně výrazně zhoustne – v této fázi jej můžete přikrýt potravinářskou fólií a uložit do lednice.

2

Při přípravě finálního nápoje dejte část žloutkového základu podle počtu sklenic (nebo celou směs) do rendlíku a přidejte tolik alkoholu, kolik drinků budete chystat. Šetrně společně zahřejte, tekutina se nesmí začít vařit. Potom nalijte teplé do sklenic a přilijte přes vypouklou stranu lžíce opatrně espreso (díky tomuhle triku se tekutiny nesmísí a vznikne vrstvený efekt). Nakonec ozdobte čepicí z ušlehané smetany, posypte troškou kakaa a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Bílý rum zachová hezky žlutou barvu, s brandy zase získáte ‚kulatější‘ jemnou chuť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč