Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheescake z arasidoveho masla s ganache.

Popis receptu: 

Tento cheesecake tvori hutny brownie korpus, na nom je cheesecake z arasidoveho masla a na vrchu je vrstva cokoladoveho ganache. Kombinacia na zamilovanie sa! Jemny a kremovy. Kombinacia tychto chuti je to prave. 

 

 

Autor: Maria Valentovicova
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcii
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Brownie korpus: 140g masla, 200g cukor, 2 vajcia, 100g muky, 40g kakao, 1/4 cajovej lyzicky prasku do peciva, 1/4 cajovej lyzicky sol

    Cheesecake: 700g Philadelpie, 200g cukor, 3 vajcia, 160ml kyslej smotany, 400g arasidoveho masla. 

    Ganache: 250g tmavej cokolady (70%), 75ml slahackovej smotany 

     

    Nesolene arasidy na ozdobu. 

Příprava jídla

Brownie korpus:   

 

23cm tortovu formu vylozime peciacim papierom a vymastime boky. Zospodu, az na boky ju obalime alobalom. Peciacu ruru vyhrejeme na 175C.

V mise zmiesame roztopene maslo, cukor a rozslahane vajcia. V inej mise zmiesame muku, kakao, prasok do peciva a sol. Suche ingrediencie pridame do tekutej zmesi, miesame az sa hmota spoji. Vylejeme do pripravenej formy a pecieme 15-20 minut. 

 

 

Cheesecake: 

Pocas pecenia korpusu si pripravime cheesecake. Do misy dame Philadlphiu a cukor a mixerom na pomalom stupni vymiesame dohladka. Za pomaleho miesania pridame po jednom vajcia. Pridame kyslu smotanu a nakoniec po trochach arasidove maslo. Stale pomaly miesame, az kym je hmota hladka a dobre zmiesana. 

Pripravime si hlboky plech. 

Po vytiahnuti brownie z rury vylejem cheesecake hmotu na brownie. Ruru znizime na 150C.

Tortovu formu polozime na plech a prilejeme horucu vodu, asi do polovice vysky formy. Hodinu pecieme.

Po hodine ruru vypneme, pootvorime dvere a cheesecake nechame v rure vychladat dalsiu hodinu. 

Cheesecake vyberieme z rury, nozom uvolnime boky od formy a nechame ho uplne vychlanut. 

 

Ganache:

 

Do misy nalameme dokoladu. Slahackovu smotanu zohrejeme na teplotu varu (nevarime!), zoberieme z ohna a vylejeme na cokoladu. Nechame cokoladu roztopit a potom metlickou dobre vymiesame dohladka. Vylejeme na vychladnuty cheesecake. 

Po vychladnuti ozdobime vrch arasidami. 

 

Komentáře

Obrazek uzivatele
Bohuzial su fotky robene na vysku. Apetit neuvadzal, ze sa maju robit na sirku. Skoda.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Valentovicova,
máte pravdu, zapomněli jsme to uvést, moc nás to mrzí :-(. Ale došlo k tomu jen proto, že všechny fotky receptů (i článků, soutěží,...) na našem webu jsou na šířku, a nás tak vůbec nenapadlo, že by si toho někdo nevšiml :-(. Pokud ale chcete, můžeme vám fotky vyměnit, pokud máte i nějaké na šířku - případně je zašlete na mail web@apetitonline.cz. A moc děkujeme za krásný příspěvek do soutěže.

Přejeme krásné odpoledne, redakce Apetitu

Přidat komentář