Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou
AD
Recept s těstovinami Adriana
ZDROJ: Věra Křeháčková
sdílet:

Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 366 g
Tuky 174 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete si pochutnat na něčem, co vám na první pohled připomene bezstarostnost sluncem zalitých dní? Vyzkoušejte náš recept a začněte plánovat letní dovolenou.

Měření

TIP: K vaření polévky se vám budou hodit semolinové těstoviny Funghetto, malinkaté spirálky, které skvěle chutnají s pestem, smetanovou či rajčatovou omáčkou. Semolinová mouka je pro jejich výrobu alfa a omega. Díky ní se hned nerozvaří a snadnějí trefíte moment, kdy jsou al dente. Tyto těstoviny mají navíc lepší nutriční hodnoty, oproti obyčejným pšeničným těstovinám obsahují více bílkovin, minerálních látek a také mají nižší glykemický index. V praxi to znamená, že lépe a na delší dobu zasytí. Vybírat mezi jednotlivými druhy těstovin můžete na www.adriana.cz.

Suroviny

těstoviny 200 g
Adriana Funghetto
slunečnicový olej 80 ml
nakrájená na malé kostičky
tymián 2
větvičky
bobkový list 1 plátek
vývar zeleninový 2
litry
menší
čerstvý
bazalkové pesto
dle chuti
mandle plátky 100 g
opražené
sůl a pepř
dle chuti

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, tymián, bobkový list a restujte na mírném ohni, než cibule zesklovatí. Přidejte česnek, krátce orestujte a zalijte vývarem. Chřest oloupejte a nakrájejte na menší kousky, hlavičky dejte stranou a zbytek vložte do hrnce. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabé plátky, pár plátků přidejte do hrnce. Dobře ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka. Ke konci varu přidejte listy čerstvého špenátu, nechte spařit. Rozmixujte v mixeru dohladka, můžete použít také ponorný ruční mixér. Polévku přeceďte a dochuťte solí a pepřem.

2

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte hlavičky chřestu a sceďte. Uvařené těstoviny a hlavičky chřestu přidejte do polévky a nandejte na talíř. Ochuťte bazalkovým pestem a ozdobte plátky mandlí.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč