Kaiserschmarrn, jedno z nejtypičtějších sladkých jídel, kterým vás pohostí po náročné lyžovačce v rakouském regionu Gastein (anebo kterékoliv jiné části Salcburska), může zavonět i ve vaší kuchyni. Jak na něj?
Suroviny
Postup
Do mísy dáme mléko, polovinu cukru, mouku, žloutky a vymícháme hladké hustší těsto. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu a zapracujeme je do těsta. Na pánvi o průměru cca 22 cm (ke které máte poklici) zvolna rozehřejeme kousek másla. Vlijeme polovinu těsta a na něj nasypeme polovinu rozinek. Přiklopíme pokličkou, počkáme, až bude spodní strana opečená, a pak pomocí vařečky nebo dvou vidliček roztrháme tlustý lívanec na velké kusy. V tu chvíli přidáme do pánve další kousek másla, polovinu zbylého cukru a trhanec opečeme i z druhé strany. Zopakujeme se zbylým těstem a rozinkami.
Hotový trhanec posypeme moučkovým cukrem. Podáváme sypané cukrem, zdobené meduňkou či mátou a s jablečným pyré.