Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-rozmarýnové sušenky

Víte, co zmizelo při focení v redakci nejdřív? Tyhle sušenky! A víte proč? Protože jsou fakt božské. A přidat do těsta špetku soli byl geniální tah!

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 menší plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
+ mražení
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 225 g másla, změklého
    • 150 g krupicového cukru
    • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1/2 vanilkového lusku, dřeň vyškrábnutá
    • 1 žloutek (nebo 1 malé vejce)
    • 280–300 g hladké mouky
    • 3/4 lžičky soli
    • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, nasekaného najemno
    • hrubý cukr na obalení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Máslo a cukr vyšlehejte pomocí robotu do nadýchané pěny. Vmíchejte citronovou kůru, šťávu, vanilku a žloutek (vejce).

2 Mouku prosejte přes jemné síto a vmíchejte do ní sůl a rozmarýn. Robot opět zapněte – na malé obrátky – a k máslové směsi postupně přidávejte ochucenou mouku a míchejte, dokud se z těsta nezačne tvořit koule.

3 Těsto rozdělte na poloviny a z každé rukama vytvořte váleček o průměru 4cm. Váleček těsta důkladně obalte v cukru, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

4 Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte papírem na pečení.

5 Těsto vyndejte z mrazáku, vybalte z fólie a nakrájejte na 0,5cm silná kolečka a skládejte je na plech vedle sebe, ale nechávejte mezi nimi dostatečné rozestupy (alespoň 2–3 cm).

6 Pečte dozlatova. Bude to trvat asi 15 minut. Nechte úplně vychladnout. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě maximálně týden.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostružinové muffiny s levandulí

Vanilkovo-mandlový dort s mátou a jahodami

Dort s malinovou pěnou & s bazalkovým cukrem

Šafránová roláda s borůvkovým krémem s citronovým tymiánem

Přidat komentář