Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka s chorizem

Hustá, hřejivá, sytivá, a hlavně uvařená v rekordním čase! 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, nakrájená nadrobno
    • 300g klobásy chorizo, nakrájené na tenké plátky
    • 1,5 lžíce mleté sladké papriky
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 500ml drůbežího nebo hovězího vývaru
    • 400g konzerva čočky, scezené a propláchnuté
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • vanička řeřichy na ozdobení
    • bagetky nebo jiné bílé pečivo k podávání 

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli, česnek, chilli papričku a chorizo 5–8 minut dozlatova. Zaprašte paprikou a zamíchejte. Ihned zalijte rajčaty (paprika chytí krátkým zahřátím v oleji lepší chuť, ale delším opékáním by zhořkla) a pak i vývarem. Ztlumte a vařte 10–15 minut.

2 Přidejte čočku a znovu přiveďte k varu. Osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou a s křupavým pečivem.

NĚCO NAVÍC

Vařená čočka z konzervy je perfektní zkratka ke spoustě dobrých jídel. Hodí se nejenom do polévek, ale třeba i do rafinovaných salátů. Stejnou službu jako konzervovaná udělá v receptu i čočka normálně uvařená. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizované vepřové s nudlemi

Bleskový sendvič croque madame

Žluté kari s treskou a špenátem

Cajunská smažená rýže s krevetami

Vepřové plátky à la saltimbocca

reklama

Přidat komentář