Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelizované vepřové s nudlemi

Večeře inspirovaná Vietnamem vás dostane!

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT10M
Těstoviny

Ingredience

    • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 2 vepřové kotlety bez kosti
    • 150g uvařených rýžových nudlí
    • 1 menší salátová okurka, nakrájená na špalíky
    • 1 lžíce rýžového octa (nejlépe ochuceného – na suši)
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, nakrájená na plátky, k podávání
    • hrst koriandrových nebo mátových lístků k podávání 

Příprava jídla

1 Do skleněné nebo keramické nádoby dejte cukr, rybí i sójovou omáčku, šalotku a česnek. Přidejte kotlety, promíchejte a nechte za občasného obracení marinovat 15 minut při pokojové teplotě.

2 Položte kotlety na plech a pod rozehřátým grilem v troubě grilujte za občasného potírání marinádou, až budou propečené a na povrchu bude chutná lepkavá vrstvička, trvá to asi 10 minut.

3 Rýžové nudle a okurku promíchejte s rýžovým octem a rozložte na talíře. Kotlety nakrájejte na proužky a rozložte navrch. Posypte nakrájenou chilli papričkou a koriandrem nebo mátou.

NĚCO NAVÍC

Když maso nakrájíte na nudličky ještě před marinováním a zprudka opečete na troše oleje v pánvi wok, bude taky výborné. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bleskový sendvič croque madame

Žluté kari s treskou a špenátem

Čočková polévka s chorizem

Cajunská smažená rýže s krevetami

Vepřové plátky à la saltimbocca

reklama

Přidat komentář