OBCHOD

Čokoládová "nutela" s pomerančem

Když si čokoládovou pomazánku (nebo cokoli jiného) uděláte doma, víte, co jste do ní dali, a dopřejete si samé dobré věci. Je pak už jen na vás, jestli budete pomazánku snídat, či mlsat jen tak ze sklenice. 

Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 650g
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:10

Ingredience

    • 360g tmavé čokolády (40% kakaové hmoty)
    • 250ml mléka
    • kůra z 1 biopomeranče
    • 60ml čerstvé pomerančové šťávy
    • bílý chleba nebo brioška k podávání 

Příprava jídla

1 Čokoládu nasekejte nadrobno a dejte ji do mísy odolné vůči teplu. V rendlíku zahřejte mléko a nastrouhanou pomerančovou kůru těsně pod bod varu. Přeceďte na čokoládu a rozmíchejte. Vmíchejte pomerančovou šťávu a vlijte do sterilizovaných sklenic. Uchovávejte v chladničce a mažte na bílé pečivo nebo jezte jen tak samotné. 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

Klasická ,nutela‘

Najemno rozmixujte 200g loupaných opražených lískových oříšků. Přidejte 50g tmavé čokolády (70% kakaové hmoty) rozpuštěné a trochu zchladlé, 2 lžíce kakaa holandského typu a 2 lžíce moučkového cukru. Rozmixujte dohladka. V uzavřených skleničkách vydrží v chladničce alespoň měsíc.

 

Pekanové ořechy & javorový sirup

Na plech rozprostřete 2 hrnky pekanových ořechů a v troubě při 180°C pražte 5–10 minut. Až zchladnou, rozmixujte najemno, přidejte 2 lžíce javorového sirupu a 1–2 lžíce jemného rostlinného oleje a mixujte 5–10 minut, na homogenní pastu. V uzavřených skleničkách vydrží týden při pokojové teplotě, v chladu měsíc.

 

Mandle & banány

Do kuchyňského robotu dejte 250g mletých mandlí, 3 lžíce kakaa holandského typu, půl lžičky vanilkového extraktu, 2 lžíce medu, 1 zralý banán, 1,5 lžíce vody, 1,5 lžíce slunečnicového oleje, 60ml sójového mléka. Mixujte 5 minut dohladka, seškrabujte nerozmělněné kousky ze stěn nádoby. V uzavřených skleničkách vydrží v chladničce týden. 

 

Arašídy & čokoláda

Najemno rozmixujte 1 hrnek nesolených loupaných arašídů. Přidejte 1 lžíci jemného rostlinného oleje, promixujte. Přidejte 1 lžičku vanilkového extraktu, špetku soli a 60g třtinového cukru, promixujte. Rozehřejte 1/2 hrnku nahrubo nasekané čokolády na vaření a přimíchejte ji do směsi. Vydrží týden při pokojové teplotě, v chladničce měsíc. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama
REKLAMA

Přidat komentář