Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňová polévka

Tahle polévka je vzpomínkou na výlet do slovinského Pohorje a Štajerska. Doplňte ji čerstvým pečivem či krutony.

Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 500 g očištěné dýně hokkaido nebo muškátové, nakrájené na kostky (hokkaido se nemusí loupat, ostatní dýně ano)
    • 600 ml vývaru (drůbežího, hovězího nebo zeleninového)
    • 2 stroužky česneku, utřené
    • 150 ml smetany ke šlehání (33%)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
    • zakysaná smetana k podávání (nemusí být)
    • dýňový olej na pokapání dýňová semínka na posypání

Příprava jídla

1 V rendlíku opečte na másle cibuli dosklovita. Přidejte dýni, opečte ji ze všech stran, zalijte vývarem, přiklopte a uvařte doměkka. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak přidejte česnek a smetanu ke šlehání, prohřejte, podle chuti dosolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a promíchejte.

2 Polévku podávejte s trochou zakysané smetany, chcete-li, pokapanou dýňovým olejem a posypanou předem nasucho opraženými semínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dýně plněná pilafem

Dýňový hummus

Dušené hovězí s koprem a s dýňovými noky

Dýňový cheesecake s karamelovou krustou a pekanovými ořechy

Zmrzlina z dýňového oleje

Přidat komentář