Při nákupu doporučujeme nešetřit na ginu, zároveň sáhněte po takovém, ve kterém není přespříliš bylinek. Chce to něco kvalitního, dobrého a jednoduchého, aby měly přidané ingredience prostor vyniknout.
Suroviny
Postup
Cukr smíchejte se 100 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Míchejte, až se cukr rozpustí, pak odstavte. Nechte zcela vychladnout. Získáte více sirupu, než kolik potřebujete do ginu, uchovejte jej na další použití v lednici, kde vydrží měsíc.
Gin vlijte do velké zavařovací sklenice s víčkem. Z klementinek oloupejte 3 pěkné proužky kůry a zbavte je bílé části. Potom oloupejte zbytek kůry, klementinky rozdělte na dílky a zbavte všech bílých zbytků slupky. Spolu s proužky kůry přidejte do ginu. Vmíchejte 3 lžíce cukrového sirupu, zázvor a přidejte i bobkové listy. Uzavřete a nechte louhovat alespoň 3 dny, během té doby několikrát protřepte.
Slijte přes čistou gázu do dárkové lahve nebo do menších dárkových uzavíratelných lahviček.