Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratinovaná dýně se šalvějí

Gratinovaná dýně se šalvějí

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1021 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 24 g
Tuky 103 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gratinovaná dýně je skvělou podzimní přílohou k různým úpravám masa, ale obstojí i jen tak samotná jako hřejivá večeře.

Suroviny

150 ml
plnotučné mléko
hořčice dijonská 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
nebo podle chuti
česnek 1 stroužek
drcený
šalvěj 1 hrst
lístky, nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 kg
máslová dýně oloupaná, zbavená semínek, nakrájená na tenké klínky

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Všechny suroviny až po šalvěj dejte do rendlíku, pořádně osolte a opepřete a ohřejte na středním ohni těsně pod bod varu. Odstavte.

2

Do mělké zapékací nádoby naskládejte klínky dýně a zalijte je tekutinou z rendlíku. Pečte 30-40 minut (v polovině pečení potopte dýni do tekutiny vařečkou či obracečkou), aby dýně změkla a povrch zezlátl a bublal. Před podáváním nechte 10 minut odpočívat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč