Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.
Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 212 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 2 g
Tuky 21 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo miluje sýr a křupavé opečené pečivo, do rozpékaného sýroveho sendviče se absolutně zblázní Klasický GCHS (tedy Grilled Cheese Sandwich) se jednoduše naplní spoustou sýra. Tahle verze navíc obsahuje krémové avokádo. Hotová slast! Navíc hotová za 20 minut, což je jen další příjemný bonus. Do sendviče můžete přidat kvalitní šunku, dokřupava opečenou slaninu, osušenou od tuku nebo kousky pečeného kuřete. Přihodit můžete i lístky rukoly a nakládané jalapeños. 

Suroviny

chleba bílý 2 plátky
italský, krajíce o síle 1 cm
majonéza 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
nakládané papričky jalapeños dle chuti
zralé, dužina nakrájená na tenké plátky
sýr 1 hrst
tvrdý, nastrouhaný nahrubo
bazalka
lístky podle chuti, lze nahradit rukolou nebo koriandrem

Postup

1

Dva krajíce chleba položte zrcadlově od sebe, aby se pak daly spojit a seděly na sobě. Jeden potřete majonézou, druhý hořčicí. Na jeden dejte podle chuti jalapeños a tenké plátky avokáda. Navrch, včetně krajů, nasypte pořádnou dávku nastrouhaného sýra, nahoru dejte bazal- ku, rukolu nebo koriandr podle chuti. Přiklopte osiřelým krajícem a přitlačte dlaní, aby sendvič držel pohromadě.

2

Rozehřejte pánev na střední plamen. Horní krajíc potřete až ke krajům trochou měkkého másla. Namazanou stranou položte na pánev, ideální je sendvič něčím zatížit, třeba zapékací mističkou. Přikryjte pánev padnoucí poklicí, aby se uvnitř lépe kumulovalo teplo a sýr se roztékal.

3

Po 4 minutách sendvič potřete máslem, tentokrát z druhé strany, otočte a opět přikryjte pokličkou. Hotovo je, když jsou obě strany zlatavé a sýr uvnitř se táhne.

NĚCO NAVÍC
Sendvič můžete připravit i v sendvičovači, ideální je takový, který má rovné plochy bez vroubků, aby byl povrch sendviče rovnoměrně zlatavý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč