Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná kotleta s batátovými hranolky a jablečnou omáčkou

Grilovaná kotleta s batátovými hranolky a jablečnou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2318 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 321 g
Tuky 82 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Vepřové a jablka jsou jasná volba,“ říká o svém oblíbeném receptu šéfkuchař Bad Jeff. Základem tohoto jídla je dobrá vepřová kotleta, pěkně s kostí a prorostlá tukem, jenž je nositelem chuti. Kotletu z přeštického prasete, kterou nabízí Paul Day ve svém řeznictví TRMS, můžeme jen doporučit! 

Suroviny

kotleta 2 ks
à 350 g, nejlépe z přeštického prasete
olivový olej 4 PL
rozmarýn 2 snítky
tymián 2 snítky
česnek 3 stroužky
neoloupané, rozmáčknuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky
na ozdobu (rozmarýn, pažitka)
Na hranolky
batáty 200 g
oloupané
škrob 2 PL
bramborový
rostlinný olej
na smažení
Na jablečnou omáčku
jalapeño
sůl 1 špetka
mleté
strouhaný
skořice 1 špetka
mletá
citron ½ ks
šťáva

Postup

1

Kotlety dejte do uzavíratelného sáčku, přidejte olej, bylinky a česnek, osolte, opepřete, vše promněte a nechte 3 hodiny marinovat.

2

Batáty nakrájejte na tenké hranolky, dejte do mísy, přisypte škrob a promíchejte. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje rozpáleného na 175°C do zlatova a křupava.

3

Na jablečnou omáčku očistěte jablka, vyřízněte jádřince a vsypte je do hrnce. Přidejte cukr, papričky, sůl, koření a šťávu z citronu, podlijte trochou vody a přiveďte k varu. Přiklopte pokličkou, ztlumte plamen a duste doměkka.

4

Pak rozmixujte tyčovým mixérem a protřete přes jemné síto. Pokud nechcete mít omáčku příliš pikantní, vyndejte před mixováním papričky, nebo jich v omáčce ponechte jen část.

5

Kotlety vyjměte z marinády a grilujte je zprudka, z každé strany asi 7 minut. Podávejte s hranolky a jablečným pyré. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč