„Vepřové a jablka jsou jasná volba,“ říká o svém oblíbeném receptu šéfkuchař Bad Jeff. Základem tohoto jídla je dobrá vepřová kotleta, pěkně s kostí a prorostlá tukem, jenž je nositelem chuti. Kotletu z přeštického prasete, kterou nabízí Paul Day ve svém řeznictví TRMS, můžeme jen doporučit!
Suroviny
Postup
Kotlety dejte do uzavíratelného sáčku, přidejte olej, bylinky a česnek, osolte, opepřete, vše promněte a nechte 3 hodiny marinovat.
Batáty nakrájejte na tenké hranolky, dejte do mísy, přisypte škrob a promíchejte. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje rozpáleného na 175°C do zlatova a křupava.
Na jablečnou omáčku očistěte jablka, vyřízněte jádřince a vsypte je do hrnce. Přidejte cukr, papričky, sůl, koření a šťávu z citronu, podlijte trochou vody a přiveďte k varu. Přiklopte pokličkou, ztlumte plamen a duste doměkka.
Pak rozmixujte tyčovým mixérem a protřete přes jemné síto. Pokud nechcete mít omáčku příliš pikantní, vyndejte před mixováním papričky, nebo jich v omáčce ponechte jen část.
Kotlety vyjměte z marinády a grilujte je zprudka, z každé strany asi 7 minut. Podávejte s hranolky a jablečným pyré.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů)
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů)