Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Guacamole

„Guacamole máme na stole skoro pořád a jíme ho úplně ke všemu!“ říká mexická šéfkuchařka Alondra Maldonado. 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1-2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 2 zralá avokáda
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 140g rajčat
    • 1 zelená chilli paprička
    • 1/4 cibule (bílé nebo červené), nakrájené nadrobno
    • hrst lístků čerstvého koriandru
    • sýr feta, rozdrobený, na posypání 

Příprava jídla

1 Avokádo rozřízněte podélně napůl podél pecky. Poloviny jemně pootočte proti sobě, jedna se tak uvolní od pecky. Pecku vyloupněte a dužinu ještě ve slupce opatrně nakrájejte.

2 Dužinu vydlabejte lžičkou do misky, jde to snadno. Zakápněte limetovou nebo citronovou šťávou a promíchejte (tak dužina avokáda nezhnědne a zachová si krásnou svěží barvu).

3 Dužinu osolte a rozmačkejte vidličkou. 

4 Z rajčat a chilli papričky odstraňte semínka a obojí nakrájejte nadrobno. Přisypte je spolu s nakrájenou cibulí do misky. Koriandr nasekejte najemno (část lístků nechte na ozdobení) a vše promíchejte s avokádovým pyré. Dochuťte solí a limetovou šťávou, posypte fetou a ozdobte koriandrovými lístky.

NĚCO NAVÍC

Hotové guacamole můžete posypat třeba i nastrouhaným parmazánem. I to je podle Alondry v mexické kuchyni povoleno! 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sopa de tortilla

Kuře s omáčkou mole a červenou rýží

Vařený jazyk s mandlovou omáčkou a rýží

Ceviche z bělomasé ryby

Přidat komentář