Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Horké mléko s karamelem

Horké karamelové mléko. Může být snad něco víc?

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–5 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Nápoj

Ingredience

    • 170 g krupicového cukru
    • 50 ml smetany ke šlehání
    • 1 litr plnotučného mléka
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • 2 hvězdičky badyánu
    • strouhaný muškátový oříšek k podávání

Příprava jídla

Cukr vsypte do hrnce a na středním ohni jej míchejte, dokud nevznikne zlatý karamel. Sejměte z plotny a vlijte smetanu (buďte opatrní, karamel vybublá!). Vraťte na plotnu a zvolna vařte, dokud se karamel nerozpustí.

2 Mléko, vanilková semínka, vanilkový lusk a badyán dejte do hrnce a zvolna přiveďte těsně pod bod varu. Potom sceďte.

3 Na dno skleničky vlijte 1–2 lžíce karamelu (dle velikosti sklenice) a poté na něj vlijte horké mléko. Nahoru postrouhejte muškátovým oříškem a podávejte.

NĚCO NAVÍC 
Pokud máte napěňovač mléka, použijte ho. Našlehané mléko udělá na karamelu krásnou vrstvu. Po- kud chcete, přidejte nakonec do drinku trochu alkoholu, hodí se armaňak, ararat nebo jednoduše koňak či rum.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem

Těstoviny s brokolicí a klobáskou

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem

Hrnkový hruškový koláč

Přidat komentář