Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný punč s proseccem

S punčem neuděláte nikdy chybu! Potěšíte jím svou rodinu, každou návštěvu i kamarádky, které vám přišly pomoct s pečením. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
P
Nápoj

Ingredience

    • 400ml čerstvé jablečné šťávy nebo kupovaného nefiltrovaného moštu
    • 200ml vodky
    • šťáva ze 2 citronů + 1 citron, nakrájený na plátky, k podávání
    • 750ml prosecca nebo suchého sektu
    • kostky ledu
    • 1 zelené jablko (např. Granny Smith), vykrojený jádřinec a na tenké plátky 

Příprava jídla

1 Nalijte jablečnou šťávu, vodku a citronovou šťávu do skleněného džbánu nebo jiné podobné nádoby. Dejte na 1–2 hodiny do lednice vychladit.

2 Před podáváním přilijte prosecco, přidejte led a plátky citronu a jablka.

NĚCO NAVÍC

Punč můžete podávat v osvěžující ledové variantě, která přijde vhod při pečení, když je horko od trouby, nebo v teplé podobě – v tom případě postupujte stejně, jen nechlaďte, naopak prohřejte a místo prosecca přilijte svařené polosuché bílé víno a můžete ještě osladit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny zapečené se směsí sýrů

Kroupová polévka se slaninou a žampiony

Kořeněný tažín

Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem

Tvarohová štóla s brusinkami

reklama

Přidat komentář