Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodové gazpacho

Studená ovocná polévka – existuje snad lepší ztělesnění léta? Labužníci si ji ještě doladí kopečkem zmrzliny či mascarpone.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2M
Vaření 0:02
Zmrzlina Středomořská

Ingredience

    • 400 g jahod, odstopkovaných
    • 100 g směsi borůvek, malin či ostružin (podle chuti)
    • 3 mátové lístky + další na ozdobení
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 4 lžíce medu
    • 100 ml pomerančové šťávy
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 lžička limetové šťávy

Příprava jídla

1 Pokrájejte 300 g jahod, dejte je do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, tři lístky máty a přiveďte k varu. Vypněte a nechte vychladnout.

2 Směs rozmixujte s medem a citrusovými šťávami dohladka. Pak přidejte zbývající čerstvé ovoce (nějaké si odložte na ozdobení) a ještě několika pulzy prosekejte nahrubo. Rozdělte do čtyř sklenek nebo misek a ozdobte odloženým ovocem a mátou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodové mille-feuilles s omáčkou

30x božské jahody, které si zamilujete

Přidat komentář