Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahody & pěna z bílé čokolády
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3009 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 157 g
Tuky 247 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro každého Švéda jsou jahody symbolem léta, zejména ty lesní. Obligátní šlehačku vylepšila Katarina bílou čokoládou a osvěžila citronem.

Suroviny

jahody ½ kg
med 2 PL
tekutý
z jednoho citronu, lze nahradit limetou
z jednoho citronu, lze nahradit limetou
s vysokým obsahem kakaového másla, nalámaná na kousky
vejce 2 ks
máta 1 snítka
lze nahradit meduňkou, na ozdobení

Postup

1

V hrnci uveďte do varu vodu. Čokoládu nasypte do misky, která se dá položit přes hrnec, a pak ji za stálého míchání rozpusťte – voda by měla vřít jen mírně, k rozpuštění čokolády stačí horká pára. Do čokolády by se neměla dostat ani kapka vody, aby se sladká hmota nesrazila. (Tip: čokoládu můžete rozpustit i v mikrovlnce; při výkonu na 75 % to trvá dvě minuty. Po minutě promíchejte.) Tekutou čokoládu pak nechte trochu vychladnout.

2

Smetanu ušlehejte do tuha. V jiné nádobě rozšlehejte vejce, vlijte k nim čokoládu a důkladně prošlehejte. Postupně do směsi vetřete šlehačku a pak pěnu rozdělte do sklenek. Nechte aspoň hodinu v chladničce.

3

Před podáváním nakrájejte jahody na plátky a smíchejte s medem a citronovou šťávou i chemicky neošetřenou kůrou. Navršte do každé sklenky na čokoládovou pěnu a případně dozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

24.03.2008 14:40
Tato pěna je velmi jednoduchá a chuťově úžasná, doporučuji všem vyzkoušet!! Všichni přátelé se olizovali až za ušima!
15.06.2007 08:26
uzasna a skvela rychlovka - ani ne za 5 minut bylo hotovo. pro prepadovou navstevu jako stvoreny ;o)
17.03.2007 18:31
Je to bez chyby, a čokoládu můžete použít jakoukoliv. Rozpouští se na jazyku jako sen.
17.03.2007 18:29
Tento dezert připravuji při jakékoli příležitosti a slavím s ním VELKÉ úspěchy. Doporučuji všem, zkuste ho, nebudete litovat. Je velmi jednoduchý na přípravu. Naprostá lahoda.
23.07.2006 13:14
Nepouzivejte bilou Milku (ona zustava furt tuha a nejde rozmichat). Konkurencni Orion bez problemu.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč