Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustičky s klikvou, ořechy a modrým sýrem

Advent spojený s přípravami na svátky bývá náročným obdobím jak pro nervy, tak i pro žaludek. Odlehčit jídelníček proto není vůbec od věci. Dejte si tenhle teplý salát plný barev, vitaminů a vlákniny.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 400 g růžičkové kapusty, může, ale nemusí být rozpůlená (podle velikosti)
    • cca 3 hrsti čerstvé klikvy velkoplodé (amerických brusinek)
    • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 100 g ječných krup nebo jiných krup či obilek (váha před vařením), předem uvařených al dente (viz Něco navíc)
    • 50–100 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
    • cca 50 g pekanových či vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Na středním ohni v pánvi na oleji opékejte osolené a opepřené kapustičky dozlatova asi 7–9 minut. Zhruba po 3 minutách opékání přidejte do pánve klikvy. Po opečení přilijte javorový sirup nebo med a ocet. Promíchejte, ochutnejte, podle potřeby dolaďte. Odstavte.

2 Vsypte vařené zrní, promíchejte a přesuňte do mísy. Posypte sýrem a ořechy a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Kroupy nebo celé obilky (zrní) si můžete navařit ve větším množství a uložit do mrazáku, podobně jako třeba fazole nebo rýži. Pak už je jenom prohřejte – třeba tak, že je prolijete dostatečným množstvím vroucí vody nebo je do ní namočíte a pak důkladně scedíte.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář