Karlovarské knedlíky patří k té nejlepší tradici domácí kuchyně. A přitom je to hračka! Žádné kynutí ani zdlouhavá příprava. Jde o jednu z nejlepších knedlíkových příloh v porovnání cena/výkon. Ať už je servírujete s masovou pečínkou nebo jen s dušeným zelím a osmaženou cibulkou. V obou případech si náramně pochutnáte.
Suroviny
Postup
Toustový chléb opečte nasucho v troubě či na pánvi dozlatova, dejte do mísy a přidejte mléko, máslo, žloutky, sůl, bylinky a promíchejte.
Pak opatrně zapracujte sníh.
Z hmoty tvarujte koule velké jako pěst a skládejte je na pařák v hrnci s vroucí vodou. Přiklopte a vařte zhruba 15 minut.
NĚCO NAVÍC
Pokud jste knedlíkoví, zadělejte rovnou z dvojnásobného množství. Na stole se neztratí!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x slané knedlíky pro každého(15 receptů)