Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20
Maso

Ingredience

    • 2 pěkné velké filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby
    • sůl + 2 lžičky kari koření
    • arašídový olej na opékání
    • 1/2 lžičky kurkumy
    • klínky citronu k podávání

    NA BRAMBORY

    • 500g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • 1/2 lžičky hořčičných semínek
    • 1/2 lžičky kurkumy
    • 100g třešňových rajčátek
    • hrst lístků koriandru 

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě téměř doměkka, pak slijte.

2 Smíchejte kari koření s 1 lžící arašídového oleje, kurkumou a špetkou soli a směs vetřete do tresky. Nechte 10 minut odležet.

3 V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a zvolna na něm opékejte šalotky, jen aby změkly. Pak přidejte římský kmín a hořčičná semínka a nechte je rozvonět. Vsypte kurkumu a potom brambory a promíchejte. Opékejte, dokud se brambory neobalí v koření. Přidejte rajčata a opékejte, dokud nezačnou praskat. Osolte, opepřete a stáhněte z plotny. Na závěr vmíchejte polovinu koriandru.

4 Tresku opečte na grilu či pánvi s trochou arašídového oleje.

5 Brambory rozdělte na talíře, navrch přidejte tresku a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s klínky citronu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Vepřový řízek s polníčkovým salátem

Cannelloni s ricottou a cuketou

Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný recept, zvlášť tie bombajske zemiaky. Ja som použil aj jeden batat.

Přidat komentář