Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

Parádní nedělní oběd ve stylu fusion! Kombinace vepřové kotlety, kapustové kaše a asijské omáčky s jablky je naprosto geniální... Ochutnejte také!

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    • 2 vepřové kotlety s kostí (cca po 220g) 
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje + na opékání
    • 1 malé červené jablko, zbavené jádřince a nakrájené na klínky
    • 1/2 dlouhé červené chilli papričky, zbavená semen a na tenká kolečka 
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, na sirky 
    • 1 malý stroužek česneku, na tenké plátky 
    • 60ml čínské švestkové omáčky (plum sauce)
    • 1–1,5 lžičky citronové šťávy (podle chuti) 

    NA KAŠI

    • 40g másla
    • 1 malý pórek, bílá část, na tenká kolečka 
    • 120g hlávkové kapusty, listy zbavené tuhých částí nasekané nahrubo 
    • 500g brambor (typ B či C), oloupaných a nakrájených na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 
    • 150ml smetany ke šlehání
    • 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky 

Příprava jídla

1 Začněte kaší. Třetinu másla rozehřejte v pánvi na silném ohni, vsypte pórek a opékejte 3 minuty, aby změkl. Přidejte kapustu a opékejte ji 4–5 minut. Dejte stranou. Brambory vložte do rendlíku, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut doměkka.

2 Mezitím osolte a opepřete maso a na pánvi na oleji podle potřeby ho opékejte z každé strany 3–4 minuty, až je propečené. Přeneste na talíř a volně zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočívat.

3 Na omáčku rozehřejte v pánvičce na středním ohni 1 lžíci oleje. Vsypte jablko a opékejte 3–4 minuty, podle potřeby obracejte, aby zezlátlo. Přidejte chilli papričku, zázvor a česnek. Minutu opékejte, až se rozvoní. Přidejte švestkovou omáčku a citronovou šťávu podle chuti. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a asi minutu vařte do zhoustnutí.

4 Uvařené brambory dobře sceďte a vraťte do rendlíku, na mírný oheň. Šťouchejte dohladka a přilévejte smetanu, pak přidejte pórek a kapustu, zbylé máslo, osolte a opepřete. Promíchejte a posypte petrželkou.

5 Maso podávejte s kapustovou kaší a s omáčkou s jablky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s kapustou, orzem a klobáskou

Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou

Špagety s kapustičkami a lupínky z topinamburů

Kapusta zapékaná s bramborami a sýrem

Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou

30 rychlých receptů

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář