Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová houbová polévka

Luxusní krémová houbovka vám v prvních chladných dnech přijde vhod!

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Česká

Ingredience

    • 600 g směsi čerstvých hub (nejlépe lesních)
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 cibule, oloupaná a nakrájená na plátky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • svazek hladkolisté petrželky (listy a stonky zvlášť, nasekané) + na ozdobení
    • pár snítek tymiánu, odrhnuté lístky
    • 1,5 litru drůbežího či zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 ml smetany ke šlehání + na ozdobení
    • čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

1 Houby očistěte, ze žampionů, růžovek a jiných podobných hub oloupejte kloboučky, u hřibovitých hub s tmavými rourkami zvažte jejich odstranění, aby polévka nebyla moc tmavá. Houby nakrájejte na plátky, malé lišky nechte v celku. V hrnci na středním plameni rozehřejte olej, přidejte cibuli, řapíkatý celer, česnek, stonky petrželky, snítky tymiánu a houby. Osolte, přiklopte a zvolna duste doměkka.

2 Odložte 4 lžíce houbové směsi. Zbytek hub v hrnci zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 15 minut. Podle potřeby dosolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu, přiveďte zpátky k varu a ihned vypněte.

3 Polévku podávejte v miskách, ozdobenou lístky petrželky a odloženými houbami. Ozdobte smetanou a doplňte opečenými plátky chleba, na které můžete navršit část odložených hub.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s pečenou řepou

Karamelový svařák

Pečené brambory

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Jelení ragú s ostružinami

Podzimní koláč podle Lindy

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Had na klacku

Menu na cestu z města

Přidat komentář