Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé thajské kuřecí řízečky

Rýžová mouka se do těstíčka na smažení báječně hodí – a to nejenom u známé tempury. 

Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Smažení 0:10

Ingredience

    • 3 kuřecí prsní řízky, rozdělené na medailonky (strips zvlášť, úzká část odříznutá, vysoká část horizontálně proříznutá napůl)
    • 2 bílky, lehce prošlehané
    • 2 lžíce hladké rýžové mouky
    • 2 čerstvé červené chilli papričky, nadrobno
    • 3 lžíce nasekaných koriandrových lístků
    • 1 lžička strouhané limetové kůry
    • 3 lžíce sezamových semínek
    • 2–3 lžíce arašídového oleje omáčka (viz Něco navíc)
    • sladká chilli omáčka a polníček k podávání  

Příprava jídla

1 V míse promíchejte kuřecí medailonky, bílky, rýžovou mouku, chilli papričky, koriandr, limetovou kůru a sezamové semínko. V pánvi na středním plameni rozpalte olej. Obalené kousky kuřete opékejte 3 minuty po každé straně dozlatova. Pak je vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk.

2 Podávejte s omáčkami, ozdobené polníčkem. Jako přílohu můžete servírovat rýži.

NĚCO NAVÍC

Na omáčku promíchejte 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci tmavého třtinového cukru. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tortilla s pikantním kuřetem

Paella s kuřetem a plody moře

Zapečené gnocchi

reklama

Přidat komentář