Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou. 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
Pečení 3:00
Maso

Ingredience

    • 100ml jablečného octa
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 90g tmavého třtinového cukru
    • 1 lžíce olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 2kg krůtích stehen (nejlépe s kostí)
    • 4—5 paliček česneku s pokud možno většími stroužky, v celku
    • 6 snítek rozmarýnu
    • 400ml drůbežího vývaru 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C. Ve velké míse smíchejte oba octy, polovinu cukru, olej, sůl a pepř. Do směsi vložte maso, obraťte je a nechte stát asi 20 minut. Maso pak položte do velkého pekáče nebo na hluboký plech, přidejte česnek, rozmarýn a marinádu a přilijte většinu vývaru. Maso posypte zbývajícím cukrem, zakryjte alobalem a pečte 2 hodiny 30 minut. Odstraňte alobal a pečte ještě půl hodiny – podle potřeby podlijte zbylým vývarem. Podávejte s pečeným česnekem.

NĚCO NAVÍC

Jako příloha se hodí třeba dušená rýže nebo bramborová kaše. A od věci není ani čerstvé světlé pečivo. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí stehna na hořčici

Krůtí quesadillas s brusinkami

Krůtí závitky s pečenými bramborami

Thajské krůtí burgery s mangem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Děkuji za recept, tahle mňamka nás opravdu nadchla. Rozhodně se k této dobrotě jednoduché na přípravu budu často vracet, recenzí budiž chvála mojí babičky :-)

Přidat komentář