Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce

Pádný důkaz, že ,zrní‘ není jen pro vegetariány. Pokud vám pšenice nevyhovuje ze zdravotních či jiných důvodů, můžete ji nahradit třeba přírodní nebo divokou rýží.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ namáčení a marinování
PT30M
Vaření 0:30
Kuře

Ingredience

    • 6 kuřecích horních stehen, podle chuti zbavených kůže, ale ne vykostěných
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 2–3 špetky mletého pepře
    • 1 lžička sušeného oregana
    • cca 1/2 lžičky mořské soli
    • 1 lžíce řepkového nebo olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velká červená paprika, nakrájená na proužky
    • 3 malé stroužky česneku, drcené
    • 1/4 lžičky kurkumy
    • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
    • 320 ml nepříliš slaného drůbežího vývaru
    • 150 g červené pšenice, namočené přes noc nebo aspoň na pár hodin do vody, propláchnuté a scezené
    • 1/2 ze 400 g konzervy krájených rajčat, scezená
    • 3 velké olivy plněné papričkou, nakrájené na kolečka
    • 100 g mraženého hrášku

Příprava jídla

1 V míse promíchejte kuřecí díly, ocet, pepř, 1/2 lžičky oregana a 2–3 špetky soli, díly párkrát obraťte, aby byly obalené ze všech stran. Nechte stát 20 minut, slijte tekutinu.

2 V kastrolu (nejlépe litinovém) rozehřejte olej na středním až silném ohni. Vložte kuřecí díly v jedné vrstvě a opékejte je asi 3 minuty z každé strany, aby byly pěkně hnědé. Přesuňte je na talíř.

3 Oheň zmírněte na střední. Do kastrolu dejte cibuli a papriku, za častého míchání opékejte doměkka (asi 10 minut), ke konci přidejte česnek. Vmíchejte kurkumu, římský kmín, zbývající oregano a sůl, minutu opékejte. Přidejte vývar, pšenici a rajčata.

4 Zesilte oheň, přiveďte k varu, do kastrolu vraťte kuřecí díly včetně šťávy, kterou pustily. Zmírněte oheň na střední až mírný, přiklopte a duste, až je kuře uvařené – asi 20 minut.

5 Vmíchejte olivy, vařte odklopené, až zrní změkne a většina tekutiny se odpaří či vstřebá – trvá to asi 8 minut. Vmíchejte hrášek a ještě 3 minuty prohřívejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohanka se žampiony a polníčkem

Kořeněný kamut s cizrnou & salát z pekingského zelí

Bílá polévka s jedno- či dvouzrnkou nebo špaldou

Přidat komentář