Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Svádí k jídlu rovnou z pekáčku...

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Kuře Středomořská

Ingredience

    • 4 kuřecí horní stehna
    • 6 kuřecích paliček (spodní stehna) 
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 150 g sušené nebo anglické slaniny, nakrájené na nudličky
    • 2 cibule
    • 300 g směsi pevných hub (např. mladé hříbky, křemenáče apod., lišky, holubinky)
    • 1 lžička mleté uzené papriky
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana + další na ozdobení
    • 125 ml bílého vína
    • 400g konzerva třešňových rajčátek 
    • 250 ml drůbežího vývaru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklepněte.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran dočervena. Přendejte do zapékací nádoby. Do uvolněné pánve dejte slaninu a opečte ji dozlatova. Děrovanou sběračkou ji vyberte a přidejte ke kuřeti. Do pánve nasypte cibuli, houby, papriku, česnek a oregano a míchejte 5 minut. Zalijte vínem a pár minut vařte, přičemž do šťávy odškrábejte všechny připečeniny. Přidejte rajčata a přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Přelijte ke kuřeti do zapékací nádoby a zlehka promíchejte. Přiklopte a pečte 30 minut. Odklopte a pečte ještě asi 10 minut, až bude maso zcela měkké.

3 Podávejte ozdobené oreganem a s křupavou bagetou nebo s bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Smažené houby s česnekovou majonézou

Pissaladière s liškami a černými olivami

Hříbky na česneku po italsku

Vepřové medailonky s houbami a jablky

20x houby na všechny způsoby

Přidat komentář