Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené houby s česnekovou majonézou

Skvělá chuťovka!

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • hladká mouka na obalení
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • 80 g bílého pečiva, rozmixovaného (více viz Ochucená strouhanka) 
    • svazek hladkolisté petrželky
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu 
    • 6 větších kloboučků lesních hub 
    • mořská sůl (nejlépe vločková) 
    • olivový olej na smažení
    • citron k podávání

    NA MAJONÉZU

    • 2 velké čerstvé žloutky
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • špetka mletého chilli
    • 1⁄2 lžičky soli
    • 80 ml panenského olivového oleje 
    • 200 ml slunečnicového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Na majonézu v robotu prošlehejte žloutky, hořčici, česnek, chilli a sůl. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách a další přilijte, až se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, začněte olej přilévat tenkým pramínkem. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a dochuťte. 

2 Strouhanku promíchejte s najemno nasekanou petrželkou a s parmazánem. 

3 Houby nakrájejte na 1cm silné plátky a obalte je v mouce, vejcích a v ochucené strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje po každé straně asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách. 

4 Podávejte horké, posypané vločkovou solí, s česnekovou majonézou a dílky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Pissaladière s liškami a černými olivami

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Hříbky na česneku po italsku

Vepřové medailonky s houbami a jablky

20x houby na všechny způsoby

Přidat komentář