Rukola dodává jídlu peprnou příchuť, tu mírnější, jindy silnější, podle odrůdy a podle toho, kde a jak rostla. A také mírný hořký tón, který u nás na rozdíl od takových Italů ještě neumíme pořádně docenit.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte maso s čerstvou strouhankou a bylinkami, osolte a opepřete. Rozdělte na dvě stejné porce. Z každé z nich udělejte placku o průměru necelých 10cm. Zakryjte potravinovou fólií a dejte na 30 minut odpočívat do chladničky.
Mezitím smíchejte zelí, cibuli, mrkev, pažitku, majonézu, hořčici a med. Osolte a opepřete.
Rozehřejte grilovací pánev a potřete ji olejem nebo v běžné pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte burgerové placky z každé strany 3 minuty, aby bylo maso uvnitř hotové, žemle opékejte asi 2 minuty na řezu, aby byly jen mírně opečené.
Na spodky housek dejte zelný salát, na něj burgery, pak rukolu či jiné salátové listy, přiklopte vršky žemlí a ihned podávejte.