Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí burger s rukolou a zelným salátem

Rukola dodává jídlu peprnou příchuť, tu mírnější, jindy silnější, podle odrůdy a podle toho, kde a jak rostla. A také mírný hořký tón, který u nás na rozdíl od takových Italů ještě neumíme pořádně docenit. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 300g mletého nebo najemno nasekaného kuřecího masa (v případě sekání stehenní řízek)
    • 1 starší rohlík nebo houska, nastrouhaný nebo rozmixovaný tyčovým mixérem
    • 1–2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek podle chuti (bazalka, oregano, tymián, ale i medvědí česnek...)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150g červeného zelí, nakrouhaného najemno
    • 1/4 červené cibule, na tenké plátky
    • 1 malá mrkev, nastrouhaná najemno
    • 3 lžíce nadrobno nakrájené pažitky
    • 1 lžíce kvalitní majonézy
    • 1–2 lžičky dijonské hořčice podle chuti
    • 1 lžička medu
    • 1/2–1 lžíce olivového oleje
    • 2 menší burgerové žemle nebo pěkné pletené housky, rozpůlené
    • 2 hrsti rukoly nebo jiných salátových listů 

Příprava jídla

1 V míse smíchejte maso s čerstvou strouhankou a bylinkami, osolte a opepřete. Rozdělte na dvě stejné porce. Z každé z nich udělejte placku o průměru necelých 10cm. Zakryjte potravinovou fólií a dejte na 30 minut odpočívat do chladničky.

2 Mezitím smíchejte zelí, cibuli, mrkev, pažitku, majonézu, hořčici a med. Osolte a opepřete.

3 Rozehřejte grilovací pánev a potřete ji olejem nebo v běžné pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte burgerové placky z každé strany 3 minuty, aby bylo maso uvnitř hotové, žemle opékejte asi 2 minuty na řezu, aby byly jen mírně opečené.

4 Na spodky housek dejte zelný salát, na něj burgery, pak rukolu či jiné salátové listy, přiklopte vršky žemlí a ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Pesto z ředkvičkových lístků

Vepřová panenka s bílým chřestem

Bulky s medvědím česnekem

Přidat komentář