Uvařte si snadný domácí kuřecí ramen s chutným vývarem, kuřecím masem, čerstvou zeleninou, spoustou nudlí a vařeným vejcem. Jednoduchý recept na kuřecí polévku ramen se inspiruje tradičním japonským ramenem, ale na stole může být už za 30 minut.
Suroviny
Postup
Příprava vývaru: Postavíme hrnec na střední oheň hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, drcený česnek, zázvor a vše asi 2 až 3 minuty osmahneme.
Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Tekutinu uvedeme do varu a necháme ji vařit 15 až 20 minut.
Pak vývar scedíme do jiného hrnce, ten postavíme na oheň a vývar znovu uvedeme k varu. Zcezenou zeleninu vyhodíme.
Vaření kuřecího masa a hlívy ústřičné: Kuřecí prsa vcelku a hlívu ústřičnou vcelku ponoříme do horkého vývaru. Teplotu vývaru udržujeme na mírném ohni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut. Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu tekutiny zůstane nadále šťavnaté.
Pomocí děrované lžíce maso i houby vyjmeme a odložíme stranou.
Vaření nudlí mie: Nudle vložíme do horkého vývaru a zesílením ohně uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.
Úprava kuřecího masa, hlívy a vajec k podávání: Uvařená kuřecí prsa a hlívu nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.
Podávání polévky: Nudle vyjmeme z vývaru a rozdělíme do misek (či talířů na polévku) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je to nutné, přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl. Dobrou chuť!
Ilustrační foto: Pexels.com